Apunts culturals des d'un poble del Montseny

“Anathema anatomica”, Vincent Malléa

La Galeria d’art Artevista ens presenta fins el 2 de setembre l’exposició Anathema anatomica de Vincent Malléa. Una exposició petita, però amb unes obres que la fan gran.

La majoria de les obres estan realitzades en tècnica mixta, amb la unió de diferents materials que li dónen una imatge d’hiperrealisme impactant. Un dels elements destacats en la creació de les seves obres és la utilització de fotografies en forma de collage, realitzades en blanc i negre i després colorejades. Unit amb altres elements com ara components orgànics com és la saliva. Cal recordar que Vincent Malléa treballa com a fotògraf i dissenyador gràfic i aquests elements els podem veure reflectits en la seva obra.

L’hiperrealisme està unit a elements kitsch i el fetixisme també són característiques pròpies no només de les obres exposades ara a Artevista, sinó també en la resta de la seva obra. Qui no recorda els bolis de 4 colors que hem utilitzat quan erem petits a l’escola? O les representacions de les aixelles, fetixisme sexual?

En aquesta exposició Vincent Malléa utilitza el seu cos per a fer-ne un retrat anatònic complet, tot i que en destaquen les representacions dels genitals masculins. El retrat no es queda amb la part exterior sinó també la part interna d’aquell aparell capaç d’augmentar o disminuir l’autoestima en molts homes segons el seu tamany i la seva funcionalitat.

La provocació en les seves obres continua present com amb l’obra anterior, tot i que en aquest cas és menys intens que en exposicions anteriors realitzades també en la mateixa galeria Artevista (Salmo 91 (2008) i Ça Fait mal mais c’est bien fait (2009)). Igualment, els elements homosexuals vistos en altres obres de l’autor, ara queden menys definides, però en poden trobar alguns, en les obres impreses, i cal dir-ho també, accessibles a qualsevol butxaca, i sense gaires subtileces, sinó perquè representar a un dels actors porno gays francesos més destacats Francois Sagat en les seves, o ara direm que això no és un referent gay?

Una exposició molt recomanable, tot i que queden pocs dies, prous per fer-hi una visita.

 

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Oposiciones UE

Test y preparación para las oposiciones a la Unión Europea

Ulleres per Esquerrans

Didàctica, investigació i formació sobre feminismes, masculinitats, educació i empoderament, i transformació organitzacional

cultura y algo más

The greatest WordPress.com site in all the land!

Empléate 2.0

Empleo, Orientación Laboral y RRHH en la Web 2.0

Pensamiento Queer

> Cursos, publicaciones y recomendaciones de Moira Pérez sobre Teoría Queer y afines <

yotambiencomunico

Comunicación y Discapacidad

mediacionartistica

Mediación artística

Educació Transformadora

Educació Social, Cultura, Gestió Comunitària, Circ Social, Animació Sociocultural i altres enginys.

Jordi Cirach

Consultor de Marketing Estratégico. Jordi Cirach es Speaker y Formador de Marketing Digital, Social Media, Personal Branding y Marketing de Contenidos.

LA NENA DE LAS OFERTAS

Ofertas, descuentos, gratis, promociones, muestras, chollos, web interesantes y más.

%d bloggers like this: