Apunts culturals des d'un poble del Montseny

Jornades Europees de Patrimoni

El cap de setmana passat es van celebrar les Jornades Europees de Patrimoni, una forma diferent per conèixer el patrimoni que ens envolta. Una de les grans virtuts del projecte és la participació ciutadana en l’organització d’activitats. De forma que qualsevol organització pot crear activitats, amb només dos requisits voluntat de donar a conèixer el patrimoni i gratuïtes. Les activitats després seran publicitades en un espai web específic, difusió a les xarxes socials (Facebook, Twitter) el que fan una publicitat impressionant.

En les Jornades d’aquest any s’han organitzat més de 360 activitats repartides per tot el país. Aquesta quantitat d’activitat esdevé un exemple de l’interès pel patrimoni, la història i cultura, i si això s’acompanya de la massiva participació en les actes fa que les Jornades Europees de Patrimoni es converteixin en un gran projecte.

D’activitats en trobem de moltes tipus, tallers activitats infantils, mostres d’art, però la més habitual són les visites guiades. Aquestes últimes moltes vegades ens mostren espais habitualment tancats o amb restriccions per poder-hi accedir. Així, que les visites en aquests dies les fan més atractives. I no ens podem oblidar dels guies, amants dels espais que presenten i capaços de treure’ns la curiositat amagada o descobrir-nos elements que ens passen desapercebuts habitualment.

A més de les visites i activitats organitzades a cada poble. Hi ha dues activitats més a nivell nacional. El concurs fotogràfic d’elements del patrimoni, per ensenyar el nostre patrimoni, el que tenen tots els pobles i ciutats, potser no són grans obres d’art estudiades en els graus universitaris però importants per ensenyar la configuració del nostre país i la societat.

Aquest any s’hi ha afegit un segon esdeveniment nacional, la Viquimarató. Acte organitzat per diferents entitats amb l’objectiu d’ampliar els continguts de la wikipedia amb nou material i de qualitat i per tant útil i fiables en la consulta que realitzen milions de persones cada dia.

Les Jornades Europees de Patrimoni del 2012 han estat una mica deslluïdes per la pluja del dissabte però no prou per dir que han sigut un fracàs. I esperem ja les Jornades del 2013 per conèixer nous espais i una mica més el nostre patrimoni. I demostrar que estimem el patrimoni i la cultura, i qui digui que no hi ha públic per a actes culturals només serà necessari que participi en alguna d’aquestes activitats. I esperem augmentar encara més el número de pobles participants per fer encara més gran les Jornades Europees de Patrimoni.

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Oposiciones UE

Test y preparación para las oposiciones a la Unión Europea

Ulleres per Esquerrans

Didàctica, investigació i formació sobre feminismes, masculinitats, educació i empoderament, i transformació organitzacional

cultura y algo más

The greatest WordPress.com site in all the land!

Empléate 2.0

Empleo, Orientación Laboral y RRHH en la Web 2.0

Pensamiento Queer

> Cursos, publicaciones y recomendaciones de Moira Pérez sobre Teoría Queer y afines <

yotambiencomunico

Comunicación y Discapacidad

mediacionartistica

Mediación artística

Educació Transformadora

Educació Social, Cultura, Gestió Comunitària, Circ Social, Animació Sociocultural i altres enginys.

Jordi Cirach

Consultor de Marketing Estratégico. Jordi Cirach es Speaker y Formador de Marketing Digital, Social Media, Personal Branding y Marketing de Contenidos.

LA NENA DE LAS OFERTAS

Ofertas, descuentos, gratis, promociones, muestras, chollos, web interesantes y más.

%d bloggers like this: