Apunts culturals des d'un poble del Montseny

Rusiñol, Monet, Gauguin, Sunyer. El paisatge a la col·lecció Carmen Thyssen

Fins el 5 de gener del 2013 al Caixafòrum de Girona acull l’exposició Rusiñol, Monet, Gauguin, Sunyer a partir de la col·lecció particular de Carmen Thyssen. El tema principal de l’exposició és el paisatge i la seva evolució tant en la pintura europea com catalana.

Al llarg de l’exposició podem conèixer l’evolució del paisatgisme català modern a través d’una selecció dels fons de paisatge modern pertanyents a la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza. A partir del segle XIX la pintura del paisatge es converteix en el motor de la renovació artística, només cal recordar el quadre Le déjeuner sur l’herbe d’Édouard Manet del 1862-1863. Quadre que va causar una gran revolució i donar l’inici al moviment pictòric de l’impressionisme.

En el recorregut de l’exposició per les sales de la Fontana d’Or hi trobem no només grans paisatgistes catalans com Martí i Alsina, Vayreda, Urgell, Rusiñol, Meifrèn, Sunyer, Togores, Miró o Tàpies, sinó també quadres realitzats per artistes estrangers, principalment francesos, Théodore Rousseau, Lluís Rigalt, Maximilien Luce, Claude Monet, Paul Gauguin, André Derain, Matisse, Pierre Bonnard, Georges Braque, o Fernand Léger.

D’aquesta manera podem conèixer com evoluciona el paisatgisme a través del romanticisme, el simbolisme, l’impressionisme i postimpressionisme, i les avantguardes. I comprovar com l’art català està influenciat i reinterpreta de forma personal l’art realitzat a França, centre mundial de l’art occidental en el període del segle XIX i inici del segle XX.

L’exposició és un bon moment per disfrutar de la col·lecció particular de Carmen Thyssen-Bornemisza i artistes que moltes vegades és difícil de contemplar sinó ens desplacem als grans museus de París.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Oposiciones UE

Test y preparación para las oposiciones a la Unión Europea

Ulleres per Esquerrans

Didàctica, investigació i formació sobre feminismes, masculinitats, educació i empoderament, i transformació organitzacional

cultura y algo más

The greatest WordPress.com site in all the land!

Empléate 2.0

Empleo, Orientación Laboral y RRHH en la Web 2.0

Pensamiento Queer

> Cursos, publicaciones y recomendaciones de Moira Pérez sobre Teoría Queer y afines <

yotambiencomunico

Comunicación y Discapacidad

mediacionartistica

Mediación artística

Educació Transformadora

Educació Social, Cultura, Gestió Comunitària, Circ Social, Animació Sociocultural i altres enginys.

Jordi Cirach

Consultor de Marketing Estratégico. Jordi Cirach es Speaker y Formador de Marketing Digital, Social Media, Personal Branding y Marketing de Contenidos.

LA NENA DE LAS OFERTAS

Ofertas, descuentos, gratis, promociones, muestras, chollos, web interesantes y más.

%d bloggers like this: