Apunts culturals des d'un poble del Montseny

La Clau del Baix Montseny, la clau que obre tots els panys

Sant Celoni i el Baix Montseny estem de sort, s’ha obert un nou espai social i cultural, La Clau. La inauguració va tenir lloc el passat divendres 19 d’octubre.

La Clau no és només un espai físic per a la realització d’activitats, sinó va més enllà. Primer és la seu de diferents entitats, ja sigui culturals (La Colla Bastonera Quico Sabaté, Colla de Diables, Lapocafarinaproduccions, Casal Quico Sabaté, JASC) social (NICAT, PAH Baix Montseny), ecològiques (Coordinadora Salvaguarda del Montseny), polítiques (CUP) o cooperatives de treball (L’Avern-taberna de la Clau).

També és un espai de pensament i de treball per a una construcció social més justa i allunyada dels models establerts i d’acord amb les necessitats reals del poble, Sant Celoni, però també de la comarca del Baix Montseny. Començant a construir aquesta realitat es crea com un espai autogestionat i a partir de les necessitats de les entitats i de la voluntat de persones de crear-lo, i el més important, sense seguir les necessitats polítiques de les administracions de crear espai perquè estan incloses en el programa electoral i no a les realitats del poble.

Les activitats programades per aquest trimestre fan patxoca, hi tenim presentacions de llibres, activitats infantils, concerts, recitals de poesia, el quinto, xerrades, presentació d’altre entitats del Baix Montseny. I també cursos de cartellisme als moviments socials; fotografia documental i de reportatge; tast de vins i caves. Si voleu saber totes les activitats només cal mirar la seva agenda.

L’activitat de La Clau comença amb força hi participen Arcadi Oliveres amb una xerrada de consumisme i economia del Capital, i a la inauguració va comptar entre d’altres amb la presència de  David Fernández, candidat de la CUP  per les eleccions del 25 de novembre, encara que aquest dia no ens venia a fer discursos polítics sinó a parlar-nos de la Cooperativa de banca ètica Coop57, entitat a la vegada que ha donat l’ajut financer per portar a terme aquest projecte.

La seva situació també té la seva gràcia, almenys per alguns (he estat membre del Cau) , perquè La Clau es situa a una cantonada del carrer l’Alguesuari, i just a l’altra cantonada hi ha l’edifici de l’antiga Cambra Agrària que més tard va ser la seu de l’Agrupament Escolta Gels o sigui el Cau, fins que va plegar, i ara és ocupat per altres entitats com els Bocs i Cabres. O sigui que pel que sembla aquesta illa de cases és un centre cultural i d’agitació social, i si hi ha l’alguna entitat que plega ja n’apareix una de nova per ocupar l’espai deixat i que no es perdi l’activitat cultural que necessita el poble.

Desitjo una llarga vida a La Clau, i com diu el seu nom, que sigui la clau que obri tots els panys, i ens veiem a les activitats.

 

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Oposiciones UE

Test y preparación para las oposiciones a la Unión Europea

Ulleres per Esquerrans

Didàctica, investigació i formació sobre feminismes, masculinitats, educació i empoderament, i transformació organitzacional

cultura y algo más

The greatest WordPress.com site in all the land!

Empléate 2.0

Empleo, Orientación Laboral y RRHH en la Web 2.0

Pensamiento Queer

> Cursos, publicaciones y recomendaciones de Moira Pérez sobre Teoría Queer y afines <

yotambiencomunico

Comunicación y Discapacidad

mediacionartistica

Mediación artística

Educació Transformadora

Educació Social, Cultura, Gestió Comunitària, Circ Social, Animació Sociocultural i altres enginys.

Jordi Cirach

Consultor de Marketing Estratégico. Jordi Cirach es Speaker y Formador de Marketing Digital, Social Media, Personal Branding y Marketing de Contenidos.

LA NENA DE LAS OFERTAS

Ofertas, descuentos, gratis, promociones, muestras, chollos, web interesantes y más.

%d bloggers like this: