Apunts culturals des d'un poble del Montseny

iCANDY i el cinquè aniversari d’Artevistas

La galeria d’art Artevistas ha celebrat cinc anys a la ciutat de Barcelona i el 13 de desembre en va fer la celebració, i què millor que fer-ho amb la inauguració d’una nova exposició, iCANDY amb obres de Monique van Steen.

La celebració va comptar amb una performance en què Monique van Steen va acabar una reproducció de la seva obra realitzada amb pastís, utilitzant una de les tècniques habituals en van Steen, el dripping, en aquest cas enlloc de pintura era caramel. Mentrestant el tenor Iosu Yeregui cantava ‘Una furtiva lagrima’ de l’òpera ‘L’elisir d’amore’ de Gaetano Donizetti. . Un cop acabada l’obra, el pastís va servir per acollir les espelmes del 5 aniversari.

(No es tracta d’Iosu Yeregui, però si de la mateixa peça)

El pastís/obra era una rèplica de les obres realitzades per Monique van Steen i que podem veure a l’exposició. Van Steen realitza obres de gran tamany amb colors cridaners. En els quadres les dones són d’exagerada bellesa, amb ulls enormes, llavis carnosos, nassos fins, colls estilitzats, cabelleres suaus…

Monique s’inspira per a les seves obres els cànons de bellesa actuals que ens transmeten els mitjans de comunicació. D’aquesta manera ens demostra la pressió mediàtica i les trampes que es poden fer a partir dels photoshop. I per tant, la bellesa transformada per complir uns cànons que no es troben en la realitat. Una intenció provocadora i reflexiva creades amb aquest interès. La realitat que veiem cada dia en els mitjans és la real, la del carrer, o una construcció feta per vendre més?

Monique van Steen - iCANDY - Artevistas-780022

La utilització del dripping en les seves obres té una explicació que ella mateixa ens explica, es tracta d’una contradicció al que abans havia estat acuradament construït, són les petjades d’un acte ràpid i on abans cada traç havia estat una pinzellada amb precisió, el degoteig de l’esmalt, l’atzar entra dins dels procés de la realització de l’obra. Així, transforma una realitat bella a una bellesa distorsionada, però que continua sent bella igual. Podem conèixer una mica més la seva forma de treballar i crear les obres en els diferents vídeos que ha penjat al web de Monique van Steel.

Monique van Steen nascuda a Holanda i establerta a Barcelona ha treballat amb diferents tècniques però la imatge figurativa sempre ha estat present, ja sigui a les pintures, dibuixos o la ceràmica.

El grau de realisme en canvi, ha estat una novetat en les seves últimes obres i ha sorgit de l’ús del color. Monique van Steen ens explica que la llum mediterrània ha influenciat molt en la seva obra en el moment d’escollir el color, especialment si es compara amb la seva obra holandesa. Igualment els tons dels colors dels seus quadres recents és molt pujat i més saturat i alegre.

L’exposició iCANDY és una nova oportunitat per conèixer o retrobar-se amb les exposicions realitzades en la galeria Artevistas, una galeria una mica amaga, però no prou per passar desapercebuda per a qualsevol persona interessada en la vida cultura barcelonina.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Oposiciones UE

Test y preparación para las oposiciones a la Unión Europea

Ulleres per Esquerrans

Didàctica, investigació i formació sobre feminismes, masculinitats, educació i empoderament, i transformació organitzacional

cultura y algo más

The greatest WordPress.com site in all the land!

Empléate 2.0

Empleo, Orientación Laboral y RRHH en la Web 2.0

Pensamiento Queer

> Cursos, publicaciones y recomendaciones de Moira Pérez sobre Teoría Queer y afines <

yotambiencomunico

Comunicación y Discapacidad

mediacionartistica

Mediación artística

Educació Transformadora

Educació Social, Cultura, Gestió Comunitària, Circ Social, Animació Sociocultural i altres enginys.

Jordi Cirach

Consultor de Marketing Estratégico. Jordi Cirach es Speaker y Formador de Marketing Digital, Social Media, Personal Branding y Marketing de Contenidos.

LA NENA DE LAS OFERTAS

Ofertas, descuentos, gratis, promociones, muestras, chollos, web interesantes y más.

%d bloggers like this: