Apunts culturals des d'un poble del Montseny

Infra_lines, exposició inclusiva d’Enric Llevat

La UAB ha tingut el plaer d’oferir-nos en els seus espais l’exposició titulada Infra_lines amb obres d’Enric Llevat, fins aquí és l’habitual, però si hi posem una mica més d’atenció ens adonem que no és una exposició qualsevol, sinó una exposició inclusiva. I per tant adaptada a persones amb diferents discapacitats.

L’exposició ens mostra obres realitzades per Enric Llevat realitzades amb tinta xinesa negra inspirada en les teories social del filòsof Zygmunt Bauman. Les obres de Llevat les línies en moviment són interpretacions visuals de la filosofia de Bauman (les pors actuals, la fragilitat dels vincles humans, viure en temps d’incertesa…). Quan s’observa les seves obres si poden veure figures humanes entortolligades entre si, paisatges delirants o el que la nostra imaginació ens permeti veure. Les línies ens conviden a meditar sobre l’essència de cadascuna de les seves obres i el contingut social intrínsec de l’obra.

L’exposició de les obres està acompanyat d’un vídeo en què ens mostra el procés de creació de les obres d’Enric Llevat.

L’accessibilitat en l’exposició comissariada per Eva Jové es realitza amb diferents elements fent-la accessible a persones amb diferents discapacitats. S’han realitzat audiodescripcions del video que acompanya l’exposició, permeten als discapacitats visuals poder seguir-lo. Altres elements per als discapacitats visuals ha sigut la creació d’una reproducció d’una obra d’Enric Llevat impresa en 3D perquè sigui tocada i a través del tacte poder gaudir de les sensacions i les emocions de l’obra de l’artista.

imatge_difusio_Infra_lines

Altres aspectes d’accessibilitat ha sigut la col·locació de les peces a una alçada especial, els cartells i el catàleg en braille, la col·locació de bandes rugoses en colors que permeten l’accessibilitat a l’exposició.

El vídeo s’ha inclòs també subtítols en diferents idiomes i la utilització de la Llengua de signes internacional per fer-la accessible a persones amb discapacitat auditiva.

Tot aquest treball d’accessibilitat ha sigut portat a terme per un equip multidisciplinar format per diferents departaments i instituts de recerca de la UAB i s’ha inclòs en les jornades de recerca i patrimoni Living Heritage portades a terme per l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

Cal esperar que aquest treball no es quedi només amb aquesta exposició sinó que poc a poc es vagi estenent a la resta d’espais expositius i l’accessibilitat es converteixi en un element més de qualsevol exposició.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Oposiciones UE

Test y preparación para las oposiciones a la Unión Europea

Ulleres per Esquerrans

Didàctica, investigació i formació sobre feminismes, masculinitats, educació i empoderament, i transformació organitzacional

cultura y algo más

The greatest WordPress.com site in all the land!

Empléate 2.0

Empleo, Orientación Laboral y RRHH en la Web 2.0

Pensamiento Queer

> Cursos, publicaciones y recomendaciones de Moira Pérez sobre Teoría Queer y afines <

yotambiencomunico

Comunicación y Discapacidad

mediacionartistica

Mediación artística

Educació Transformadora

Educació Social, Cultura, Gestió Comunitària, Circ Social, Animació Sociocultural i altres enginys.

Jordi Cirach

Consultor de Marketing Estratégico. Jordi Cirach es Speaker y Formador de Marketing Digital, Social Media, Personal Branding y Marketing de Contenidos.

LA NENA DE LAS OFERTAS

Ofertas, descuentos, gratis, promociones, muestras, chollos, web interesantes y más.

%d bloggers like this: