Apunts culturals des d'un poble del Montseny

Qüestionem la cultura de la monogàmia i presentació de L’aBORDatge

L’associació Brot Brot que lluita contra el patriarcat, l’homofòbia i la transfòbia i forma part del moviment català per l’alliberament LGTI i Arran Sant Andreu com a part del moviment juvenil de l’esquerra independentista van organitzat el passat divendres 15 de febrer al CSO La Gordíssima una xerrada-taller Qüestionem la cultura de la monogàmia. A través de la participació de tots els assistents i moderats per Na Pai es treballà el significat de la monogàmia en la societat actual, i la seva implicació més enllà de la relació afectiva i sexual de dues persones, sinó també econòmica i cultural. I com aquesta estructura social ens condiciona en les nostres actituds davant de les situacions quotidianes (com ens relacionem amb la família, com mostrem les nostres emocions i sentiments…). També es tractar de les possibilitats de trencar aquestes estructures inherents de la monogàmia en la societat occidental, tenint present que no és tracta de la única possibilitat i és possible la seva modificació i transformació. Tot i la valentia i la voluntat de trencar aquesta estructura social de la monogàmia també quedà palès la dificultat de trencar-les, per la seva implicacions emocionals, i un dels primers objectius per assolir és la lluita pública en contra de la monogàmia, trencant les barreres imposades de que és una cosa personal i tabú i no és possible parlant-ne en públic.

 

kafeta st andreu

L’acte continuà amb la presentació a Barcelona del número 1 de L’aBORDatge la revista del Brot Bord que substitueix a la publicada des del 2009 amb el nom d‘Accent Bord, incorporant noves seccions i ampliant-ne de noves. En aquest primer número en destaquen els articles sobre la història del moviment LGTBI i les lleis franquistes de Vagos y Maleantes y Peligrosidad Social; la violència en les relacions lesbianes, bisexuals, i pansexuals. La crítica cinematogràfica, en aquest número és analitzada la pel·lícula Cruising (1980), de William Friedkin i protagonitzada per Al Pacino. I tampoc poden faltar les seccions de lèxic bord, amb l’Argot Gai-Lèsbic-Trans, o una secció de contactes, Repartir-nos el bacallà, per sortir de les pàgines de contactes normatives, previsibles i que poden deixar fora a certs aspectes de la sexualitat de les persones. La completen diferenta articles de pensament, relats i el primer capítol la novel·la per entregues Tartera de ciutat.

albordatge

I com qualsevol acte que millor que acabar-lo amb un sopar a base de pintxos i begudes, ideal per continuar la conversa en una nit de divendres postcarnestoltes.

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Oposiciones UE

Test y preparación para las oposiciones a la Unión Europea

Ulleres per Esquerrans

Didàctica, investigació i formació sobre feminismes, masculinitats, educació i empoderament, i transformació organitzacional

cultura y algo más

The greatest WordPress.com site in all the land!

Empléate 2.0

Empleo, Orientación Laboral y RRHH en la Web 2.0

Pensamiento Queer

> Cursos, publicaciones y recomendaciones de Moira Pérez sobre Teoría Queer y afines <

yotambiencomunico

Comunicación y Discapacidad

mediacionartistica

Mediación artística

Educació Transformadora

Educació Social, Cultura, Gestió Comunitària, Circ Social, Animació Sociocultural i altres enginys.

Jordi Cirach

Consultor de Marketing Estratégico. Jordi Cirach es Speaker y Formador de Marketing Digital, Social Media, Personal Branding y Marketing de Contenidos.

LA NENA DE LAS OFERTAS

Ofertas, descuentos, gratis, promociones, muestras, chollos, web interesantes y más.

%d bloggers like this: