Apunts culturals des d'un poble del Montseny

Entrevistes en viu. Andrea Motis i Joan Chamorro

El dimarts a la nit, al mateix moment en què a una part de Barcelona es jugava el Barça – Madrid de futbol, en una altra, en una sala del Museu Europeu d’Art Modern es portava a terme un acte cultural. La primera Entrevista en viu realitzada pel blog Amor a l’art a Joan Chamorro i Andrea Motis.

Per aquells que no coneixeu Amor a l’art és un projecte de fotoperiodisme realitzat pel periodista Víctor Fernández Clares i el fotògraf Martí Andiñach Fernández en funcionament des del 2011, en el qual ens presenten d’una forma més íntima diferents artistes en totes les manifestacions artístiques (música, pintura, escultura, il·lustració…) a partir d’entrevistes i imatges d’aquests, la majoria, en el seus estudis. Una manera de conèixer els artistes més enllà del que podem llegir i veure en els mitjans de comunicació de masses i generalistes. Un signe de qualitat és el premi al millor Bloc Professional de Cultura als Premis Bloc 2012.

L’entrevista a Joan Chamorro i Andrea Motis va ser la primera d’una nova sèrie d’Entrevistes en viu a artistes amb l’afegit aquesta vegada de la presència del públic que gaudeix de l’entrevista, la proximitat amb els protagonistes i la capacitat de poder preguntar allò que vulguis. A través d’aquesta proposta d’entrevistes podrem conèixer a més de Chamorro i Motis, a Carme Riera, Toni de la Torre, Jaime Serra, Paula Bonet, Guim Tió, Chamo San, Amaia Arrazola, i per acabar un concert amb Clara Peya i Alessio Arena.

ENTREVISTES_EN_VIU_CARTELL-724x1024

L’acte va començar amb aquells 5 minuts de retard habitual en els actes, però no va ser pas un problema, sinó més aviat una sort, ja que d’aquesta forma es va poder gaudir una estona més de la música de Joan Chamorro i Andrea Motis acabant de prepar-se pel tocs de música de l’entrevista.

Andrea Motis és una jove trompetista de jazz que s’ha format a l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu, i des del 2007 forma part de la Sant Andreu Jazz Band. El 2010 comença a actuar com a solista acompanyada del director de la big band Joan Chamorro.

Joan Chamorro el podem definir com un músic polifacètic, toca diversos instruments i canta (saxos baix, bariton, tenor, alt i sopra, clarinet, clarinet baix, flauta, corneta,). A més de la seva faceta com a música professional també és professor de diferents escoles de música, acostant la música i en especial al jazz als joves.

Al llarg de l’entrevista Andrea i Joan van anar contestant les preguntes en què vam podem descobrir la seva passió per la música, els seus inicis, com es pot acostar la música de jazz als infants. I a través d’en Victor les preguntes formulades pels espectadors a l’entrada o en directe, els llibres preferits, si canviarien d’estil de música, i molt més que esperem poder reviure/llegir aviat en el blog d’Amor a l’Art.

Però no tot va ser parlar i xerrar, també va haver temps per a la música així, entre preguntes es va poder escoltar algunes de les peces interpretades per la trompeta i la veu d’Andrea i el contrabaix d’en Joan.

Si l’inici van ser 5 minuts de música improvisada, un cop acabada l’entrevista i entre salutacions i comiats, ara seran més de 10 minuts, i aquesta banda sonora de jazz de fons va ser ideal per contemplar algunes de les obres de les sales contigües del Museu Europeu d’Art Modern, que cal visitar amb tranquil·litat perquè les parets del palau amagant gran obres.

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Oposiciones UE

Test y preparación para las oposiciones a la Unión Europea

Ulleres per Esquerrans

Didàctica, investigació i formació sobre feminismes, masculinitats, educació i empoderament, i transformació organitzacional

cultura y algo más

The greatest WordPress.com site in all the land!

Empléate 2.0

Empleo, Orientación Laboral y RRHH en la Web 2.0

Pensamiento Queer

> Cursos, publicaciones y recomendaciones de Moira Pérez sobre Teoría Queer y afines <

yotambiencomunico

Comunicación y Discapacidad

mediacionartistica

Mediación artística

Educació Transformadora

Educació Social, Cultura, Gestió Comunitària, Circ Social, Animació Sociocultural i altres enginys.

Jordi Cirach

Consultor de Marketing Estratégico. Jordi Cirach es Speaker y Formador de Marketing Digital, Social Media, Personal Branding y Marketing de Contenidos.

LA NENA DE LAS OFERTAS

Ofertas, descuentos, gratis, promociones, muestras, chollos, web interesantes y más.

%d bloggers like this: