Apunts culturals des d'un poble del Montseny

Frederik Garcia, SIFR

La galeria d’art Artevistas durant els mesos d’agost i setembre ens mostra una exposició de l’artista Frederik Garcia, SIFR. La inauguració va tenir lloc el passat 9 d’agost en el marc del Festival Circuit 2013, tot i que l’exposició té una durada més llarga que el festival.

Sota el nom de Frederik Garcia s’hi troben Riccardo Nannini i Anna Moran. Que el 2010 creen aquest nom artistic per a presentar les seves obres.

El nom de l’exposició ja és tota una declaració d’intencions SIFR, paraula àrab que vol dir buit, i que durant l’antiguitat servia per designar el número 0, símbol del valor nul, de l’absència, del res o ningú.

Frederik Garcia presenta un seguit d’imatges fotogràfiques de persones nues en blanc i negre, en les quals hi afegeix pintura i or, transformant unes imatges de fragilitat dels individus retratats a unes altres amb força i seguretat.

FrederikGarcia_SIFR_Artevistas

Aquest canvi entre les imatges fotogràfiques en què el cos queda exposat i el metall que les protegeix i/o els deifica genera una metàfora sobre la fragilitat i la força, sobre el fungible i l’etern. Un exemple d’aquest món etern és l’obra Màquina Metafísica II que ens recorda a les icones ortodoxes, aquelles que representen la deidetat de forma permanent en un material tant fungible com és la fusta.

La protecció incorporada amb la pintura i realitzada a partir d’un conjunt múltiple de símbols religiosos, elusions científiques, metafísiques i escenes grotesques accentuen aquesta contradicció de fragilitat i força.

A l’exposició podem contemplar, i si volem podem endur-nos a casa alguna obra, dues sèries, la Màquina metafísica i Golden Warrior, transformant les cares amb la protecció d’una màscara que ens recorda a les màscares dels lluitadors de lluita lliure mexicans.

En la sèrie Màquina metafísica, les figures fotografiades són de tres quarts, en canvi les de Golden Warrior són retrats. En tots els casos les cares i els sexes queden tapades per les pintures adherides a les fotografies. I ens fan uns personatges desconeguts i enigmàtics, però no ens interessa la seva identitat sinó el que signifiquen.

De nou Artevistas en presenta un artista amb un concepte de l’art en què es barregen diferents tècniques i idees amb un resultat que ens sorprèn cada vegada que mirem les seves obres.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Oposiciones UE

Test y preparación para las oposiciones a la Unión Europea

Ulleres per Esquerrans

Didàctica, investigació i formació sobre feminismes, masculinitats, educació i empoderament, i transformació organitzacional

cultura y algo más

The greatest WordPress.com site in all the land!

Empléate 2.0

Empleo, Orientación Laboral y RRHH en la Web 2.0

Pensamiento Queer

> Cursos, publicaciones y recomendaciones de Moira Pérez sobre Teoría Queer y afines <

yotambiencomunico

Comunicación y Discapacidad

mediacionartistica

Mediación artística

Educació Transformadora

Educació Social, Cultura, Gestió Comunitària, Circ Social, Animació Sociocultural i altres enginys.

Jordi Cirach

Consultor de Marketing Estratégico. Jordi Cirach es Speaker y Formador de Marketing Digital, Social Media, Personal Branding y Marketing de Contenidos.

LA NENA DE LAS OFERTAS

Ofertas, descuentos, gratis, promociones, muestras, chollos, web interesantes y más.

%d bloggers like this: