Apunts culturals des d'un poble del Montseny

Per sobre de totes les coses

Al teatre Gaudí durant els mesos d’estiu s’hi representa el musical Per sobre de totes les coses, es tracta de la versió catalana del musical Bare , una òpera pop amb llibret de Damon Intrabartolo i Jon Hartmere, i música del primer i lletres del segon. La traducció catalana és d’en Marc Gómez, la direcció de Daniel Anglès i aquestes representacions són de Madam Teatre.

L’obra es desenvolupa a inicis dels anys 90 en un internat catòlic, en què dos estudiants mantenen un amor secret, ocult i per alguns pecat. Que els farà descobrir als protagonistes i a la resta de companys, les lluites per fer-se adults, la sexualitat, les drogues, l’alcohol, la religió i com bons adolescents l’amor i el desamor.

Al llarg de quasibé dues hores i mitja aquest grup d’adolescents ens presenten les seves aventures i desventures que tot adolescent ha passat, i encara més en el desvetllar d’una sexualitat no normativa. Els somnis i les esperances en què el món podrà entendre aquest amor.

PSDTLC

Però no tot és un drama, també hi ha lloc per l’humor i l’alegria, en alguns moments clar i transparent i en altres amb petites picades d’ull, que un espectador atent podrà llegir en més d’un sentit. Qui no ha somrigut amb un frases irònques? Doncs aquest musical en trobareu més d’un i de dos. La REINA, la Letizia no, l’altra segur que et treurà un somriure de la boca.

L’espectacle es realitza al Teatre Gaudí un petit teatre que permet tenir els actors a poques passes, quasi els pots tocar, i veure les expressions de la cara en cada un dels sentiments que expresen amb la veu i el text. També i té la seva part d’acció els músics que interpreten la música en directe.

L’escenografia austera, però en cap cas pobre, permet que l’espectacle trenqui l’habitual frontalitat entre els actors i espectadors i sigui a tres bandes i en certs moments les grades dels espectadors en converteixi també en part de l’escenari.

Que la majoria dels actors siguin joves no significa pas un resultat poc acurat, sinó tot el contrari, una obra valenta i adulta o millor dit, Gran!

Per aquells que diuen que a l’estiu no es pot anar al teatre o el que es representa té menys valor que el de la resta de l’any està ben equivocat, només cal anar a veure aquest musical.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Oposiciones UE

Test y preparación para las oposiciones a la Unión Europea

Ulleres per Esquerrans

Didàctica, investigació i formació sobre feminismes, masculinitats, educació i empoderament, i transformació organitzacional

cultura y algo más

The greatest WordPress.com site in all the land!

Empléate 2.0

Empleo, Orientación Laboral y RRHH en la Web 2.0

Pensamiento Queer

> Cursos, publicaciones y recomendaciones de Moira Pérez sobre Teoría Queer y afines <

yotambiencomunico

Comunicación y Discapacidad

mediacionartistica

Mediación artística

Educació Transformadora

Educació Social, Cultura, Gestió Comunitària, Circ Social, Animació Sociocultural i altres enginys.

Jordi Cirach

Consultor de Marketing Estratégico. Jordi Cirach es Speaker y Formador de Marketing Digital, Social Media, Personal Branding y Marketing de Contenidos.

LA NENA DE LAS OFERTAS

Ofertas, descuentos, gratis, promociones, muestras, chollos, web interesantes y más.

%d bloggers like this: